Workshop VR Creatieve Docentendag MBO Raad

Vr Onderwijs Workshop 

Woensdag 5 juni tijdens de Creatieve Docentendag 2019 lokatie Mediacollege Amsterdam heb ik twee introductie workshops verzorgt binnen het thema New Realities. Een workshop in de mogelijkheden van VR in het onderwijs:

De mogelijkheden liggen dichterbij dan je denkt en daar hoef je echt niet een ‘high skilled’ developer voor te zijn. Benieuwd naar wat voor jouw les van waarde kan zijn (van generieke vakken tot aan de beroepsmatige vakken) schrijf je dan in voor de workshop! Naast een introductie en een korte demonstratie zullen we dan ook gezamenlijk, en voor sommige, de eerste stap zetten in VR.

Workshopleider: Maurits Hagemans, Studiohagy en ROC van Flevoland en het Grafisch Lyceum Utrecht.

‘Maurits heeft zijn eigen creatief platform Studiohagy. Sinds 2010 werkt hij in het onderwijs en geeft les op het ROC van Flevoland en Grafisch Lyceum Utrecht. Respectievelijk op de afdelingen Media en Vormgeving en Crossmedia. Onlangs is hij het keuzedeel Innovatie gestart waarin Virtual Reality centraal staat.’

Meer informatie op de site van de MBO Raad:

Voor docenten van de opleidingen ICT en Creatieve Industrie organiseert de MBO Raad samen met het Mediacollege Amsterdam en ROC van Amsterdam de Docentendag ICT en Creatieve Industrie. De Docentendag bij het Mediacollege in Amsterdam heeft als thema Magic Realism. Het doel van deze dag is om docenten vakinhoudelijk inspiratie te laten opdoen en praktische tips en handvatten mee te geven om te gebruiken in hun lessen.

Thema Magic Realism

“Magic realism weaves fantasy and myth into everyday life. What’s real? What’s imaginary? In the world of magic realism, the ordinary becomes extraordinary and the magical becomes commonplace.” – Jackie Craven

In de wereld van ICT en de Creatieve Industrie is het soms balanceren tussen magie en de werkelijkheid. Tijdens de Docentendag gaan we met elkaar verkennen en ontdekken wat voor invloed bijvoorbeeld internet, virtual reality, big data, social media en design thinking heeft in de toekomstige beroepen van onze studenten maar ook voor de docent in het lesgeven. We zoomen op deze dag in op vier subthema’s:

  • New Realities
  • Living Digital
  • Cyber You
  • Work Hard, Play Harder

MBO Raad | Creatieve Docentendag