Casual Connect Berlin Unity Conference

Uit het verslag voor het ‘Grafisch Lyceum Rotterdam’

We hebben mensen kunnen spreken en interessante lezingen bijgewoond. Wat mij het meest is bij gebleven is een lezing over ‘Stugan’, een educatief tech. bedrijf uit Zweden waarin teams worden gecreëerd na inschrijving die zich een paar weken in het Zweedse bos huisvesten en aan de slag gaan met het schrijven van games, software, veelal met een educatief karakter, uiteenlopend in verschillende disciplines. A life-long learning was hierin de insteek, wat terecht meer aandacht verdient binnen het onderwijs. 

Ook HTML5 was goed vertegenwoordig op de beurs, wij hebben verschillende stands weten te bezoeken en een interessante inkijk gekregen in de ontwikkelingen op het gebied van game. HTML5 games wat in potentie een goede tegenhanger kan zijn in de grote markt die Unity inmiddels heeft ingenomen. Een invalshoek waar meer stappen in genomen kunnen worden. 

Dat brengt ons ook gelijk bij Unity wat zonder twijfel de belangrijkste rol nam op de beurs. De Unity Awards waren dan ook voor de beurs, bezoekers en deelnemers het grote moment waar iedereen naar uitkeek. Een showcase van genomineerde games waren hierin het constante middelpunt. Op dag twee kon iedereen zijn stem uitbrengen. Persoonlijk heb ik mooie games gezien, waarin ik met een extra oog keek naar de mogelijkheden in Serious Gaming. Een groeiende markt binnen game, waar onze studenten perfect voor zijn uitgerust. 

Waar ik later via deze site op zal terug komen is Serious Gaming & Gamification.