NEW MEDIA

Kennis in Nieuwe Media, Virtual Reality en als Full Stack Developer past Maurits Hagemans dit vooral toe in het onderwijs en als zelfstandig ondernemer. Aan het Grafisch Lyceum is Maurits begonnen met lesgeven in het grafische domein waarna de technologische kant snel volgde. Grafische Vormgeving, MediaTechnologie & Crossmedia zijn de opleidingen waar hij aan verbonden is geweest. Tegenwoordig geeft Maurits les op het Curio college in Breda en is hij verbonden aan de Hogeschool PXL in Hasselt als Onderzoeker Augmented & Virtual Reality. Met een netwerk opgebouwd in Nederland (Utrecht/ Rotterdam) werkt Maurits momenteel vooral vanuit Antwerpen inspelend op de ontwikkelingen in Vlaanderen.

Voor het creëren van workshops, introducties geven in nieuwe media of moderne toepassingen als Virtual Reality toe te passen en/of hiermee kennis te maken kan Studiohagy benaderd worden. Vanuit zijn rol als docent weet hij zich goed te verdiepen in de doelgroep en zo een passend aanbod te creëren. Studiohagy biedt daarnaast ook de mogelijkheid support te bieden in Webdesign, Applicaties of oplossingen in website ontwikkeling en domein support.
Inmiddels is Maurits in het bezit van verschillende certificaten waaronder:
Training Scrum Master, Agile & Scrum essentials, Instructeur, Virtual Reality in het onderwijs en CINOP training Assessor.

Voor vragen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden neem vooral contact op via mail[at]studiohagy.net.

VIRTUAL REALITY / 3D DESIGN WEBSITES | INTERACTIEVE LESSEN (WORKSHOPS)  

VIRTUAL REALITY / 3D DESIGN

Vanuit mijn ervaring in het geven van Unity 3D aan 1e jaars studenten aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waarin voornamelijk de basis aan bod kwam, heb ik de studenten kennis leren maken met deze veelgebruikte van origine game-engine. Vanwege de vele mogelijkheden van deze engine biedt dit onuitputbare mogelijkheden in de snelle ontwikkeling die Virtual Reality en Augumented reality ondergaan. Bijna elke organisatie, instantie, stichting of wie dan ook heeft interesse in de mogelijkheden die deze te bieden hebben. Dit heeft het dan ook zeker, binnen mijn rol binnen ROC van Flevoland ben ik hier de mogelijkheden op mijn afdelingen aan het mede-onderzoeken. Onlangs heb ik een cursus gevolgd bij The Virtual Learning Lab wat mij nog meer inzicht heeft gegeven in de mogelijkheden voornamelijk toegespits op het onderwijs. Bent u benieuwd wat VR/AR bij u kan betekenen of bent u gewoon heel benieuwd waarom het voor uw plek interessant kan zijn. Ik denk graag mee, en kan wellicht een stap betekenen in het doorontwikkelen of uitvoeren van de ideeën die er spelen. Ook kom ik graag een workshop en/of introductie verzorgen.

 

WEBSITES

Gedurende mijn werkzaamheden in het onderwijs, persoonlijke projecten en derden bijstaan in de digitale wereld ben ik sinds 2010 thuis in het maken van websites.
Het bouwen, ontwerpen en nadenken over prototypes behoren tot deze zaken. Binnen het onderwijs heb ik gefragmenteerd onderdelen onderwezen aan studenten. In de loop der jaren kwamen PHP, Javascript en Back-end daarbij, waaronder ook databases en het schrijven van korte MSQL codes; Het aansturen van databases en het behandelen van het zogenoemde CRUD. Create, Read, Update en Delete.
Al deze kennis tezamen zorgt voor een gedegen basis voor verschillende stadia in website ontwikkeling. Beginnen vanaf nul (scratch) en bestaande websites verder doorontwikkelen. WordPress is hierin een belangrijk speler. Dit Content Management Systeem is het meest gangbare CMS-systeem, waarin ik dan ook volledig in thuis ben. Zowel de back-end, installeren van plugins en het verder door ontwikkelen/manipuleren van bestaande themes. Voor meer informatie neem contact op; Graag kijk ik met u naar de wensen, mogelijkheden en het beschikbare budget om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.

Maliebaanloop.nl
Argibald.com

INTERACTIEVE LESSEN

Met brede ervaring in het onderwijs zijn er mogelijkheden workshops of cursussen te geven in interactieve aspecten binnen de media/website technieken. Als docent Interactief, HTML/CSS op het ROC van Flevoland (Amsterdam) afdeling Mediavormgeving ben ik wekelijks met relevante onderwerpen bezig die ik de studenten doceer in mijn huidige part-time functie. Sinds augustus 2018 ben ik werkzaam voor het ROC, daar waar ik voorheen werkzaam was voor het Grafisch Lyceum Rotterdam. Hierin bestonden mijn lessen voornamelijk uit technische kennis waardoor er een stevige basis techniek is gelegd in deze periode. Gezien mijn behoefte om meer het creatieve proces op te zoeken met studenten besloot ik te kiezen voor een afdeling als Mediavormgeving waar mijn expertises nog meer tot zijn recht komen.
Bent u opzoek naar tijdelijk invulling (beperkt beschikbaar) of workshops voor uw onderwijs, stichting of organisatie dan kunt altijd contact opnemen.